keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

ongelma...

Eilen aloittelimme estekauden ja hyppäsin aivan ihanalla 18-vuotiaalla russtammalla Roosalla. Oli ihana tuntea miten poni kiisi esteelle nauttien joka hypystä ihan täysillä :D
Huomasin muuten että CR-tunnit olivat auttaneet tosi paljon kevyeen (Kevyeeseen? Suomi on vaikiaa..) istuntaani. Mulla on aina ollut jonkunasteinen ongelma sen kanssa, en jaksanut olla kevyessä istunnassa kauaa tai kaaduin eteen- tai taaksepäin. Nyt kun on jalkoja ja tasapainopistettä saatu raahattua vähän oikeammalle kohdalle, oli yllättävän helppoa olla kevyessä istunnassa koko pitkäsivu. Fiilis oli aika jännä :D
MUTTA nyt siihen ongelmaan, jos vaikka joltain löytyisi ratkaisu: kun istun alas satulaan, niin silloinhan vauhdin säätely toimii ihan hyvin (istuinluut ylös alas, energiavirtaus jenejene..). Mutta kun nousin kevyee(see)n istuntaan, alkoi poni vähän ajan päästä hidastaa vauhtia.

Hm, tässä vaiheessa ajatustauko ja mietiskellään ihan kunnolla. Tietysti siis se hidastaa, koska en anna sille ns. merkkiä istunnalla jatkaa eteenpäin tai polveni puristavat. Ja omasta mielestäni polveni eivät puristaneet.

Onko se nyt vaan kevyessä istunnassa niin, että täytyy unohtaa kaiken maailman ravin tahdittamiset (vrt. istuinluut) ja vaan olla joustavana selässä ja aina kaasuttaa pohkeilla?

Höh.
Tuo nyt kuulosti niin oudolta kun sen tuohon kirjoitin, mutta kun se jäi vaivaamaan ihan oikeasti.. :D

2 kommenttia:

  1. Hei siellä! Mielenkiintoisia ajatuksia! Tasapainohan on a ja o. Kevyessä istunnassa se muuttuu hyvin helposti, tahtomattaan. Näitä ihania nelijalkaisiahan voi oppia ohjaamaan aika pitkälle pelkän painon avulla. Olen itse huomannut että vasemmalle kääntyessäni hevonen useimmiten taipuu pehmeästi "kaatumatta" sisään. Kun taas oikealle hevonen "kaatuu" useimmiten. No sehän johtuu siitä että minulla on vino istunta, oikeanpainotteinen. Autoakin ajatessa. Yritän korjata istuntoani aina kuin muistan, mutta aina välillä taas se unohtuu ja hevonen "kaatuu". Tasapaino, oma kroppa kontrollissa, niin paremmin menee. Siinä on meille kaikille harjoittelemista! Hyviä ratsastushetkiä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tänään huomasin kuinka paljon myös mulla on tuo samanlainen vika, vasen kylki tosin on niin kasassa kuin vaan voi olla.. Täytyy vaan jaksaa muistutella itseään niin voi (ehkä!) joku päivä olla sellainen että oikeaoppinen asento tuntuu jopa luonnolliselta.. :D Koskaanhan tässä ei valmiiksi tule (:

    VastaaPoista