perjantai 26. marraskuuta 2010

Kaulajumppaa

Tänään normitunnilla teimme heti alkutunnista harjoitusta, joka sai Eetun (ja kuskinkin) terästäytymään ja kunnolla miettimään: jumppasimme hevosen kaulaa. Kävelimme keskiympyrällä ohjat kevyellä tuntumalla, ja pikkuhiljaa aloimme kääntämään "houkuttelevalla" ohjasotteella hevosen päätä ulos. Vain pää ja kaula saivat kääntyä, muuten ympyrä tuli säilyttää saman kokoisena koko ajan. Tärkeää siis oli istua täysin keskellä hevosta, luoden jaloilla "aidat" hevosen ympärille jotta se ei pullistuisi kumpaankaan suuntaan. Tähän käytin hyväksi CR-tunneilta tuttua jalkapohjat maassa -tunnetta, ja Eetu pysyi mukavasti ympyrän uralla.
Harjoituksessa oli ehdottoman tärkeää säilyttää joustava käsi koko ajan ja antaa tilaa vastakkaisen puolen ohjalla, jotta kaulalla olisi tilaa kaartua. Tavoitteena oli notkea ja joustava hevonen. Eetu sai tehdä töitä ja sen korvat kuulostelivat tarkkaan ohjia. Itse sain olla tarkkana myötäysten kanssa, emme halunneet hevosen katoavan liian kovan käden takia karkuun kuolaimen alle, vaan myötäävän pienelle paineelle.
Saimme molemmat nopeasti kiinni harjoituksen jujusta ja Eetu ryhdistäytyi ja oli todella kevyt kädelle, suvaiten samalla kuitenkin tarvittavan kuolaintuen. Nyt sain myötäämisen rytmistä kiinni, tajusin mielikuvan jossa työnnän pitkällä tikulla hevosen päätä eteen, enkä jää hevosen vietäväksi. Eetusta näki myös selkeästi kun olin tarpeeksi nopea kädellä, askel tuli joustavaksi ja liike kävi läpi selän. Nyt tuli pidempiäkin pätkiä kun tunsin hevosen etupään kohoavan, takajalkojen työntävän ja lapojen liikkuvan. Koskaan ennen en ole tuntenut miten irtonaisiksi lavatkin voivat tulla, nyt taisin antaa Eetulle tarpeeksi tilaa hengittää ja väläytellä askellajejaan (:

Onnistumisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti