perjantai 10. syyskuuta 2010

Pitkästä aikaa kävin eilen "normitunnilla". Ratsastin Nalle-nimisellä issikkatammalla, jolla viimeksi olen mennyt puolisen vuotta sitten. Tähän rouvaan on aina ollut pienimuotoinen vihasuhde, liittyen ponin taipumukseen kiusata lemppariani Roosaa... :D Muutaman kerran olen Nallella ratsastanut ja yleensä ollut positiivisesti yllättynyt, koska yleensä poni joko jäkittää uralla tai sen sisäpuolella, tai seurailee muita ratsukoita pienimuotoinen hullun kiilto silmissään... Tähänastiset omat kokemukseni ponista ratsuna olivat kuitenkin olleet melkoisen miellyttävät.
Olin tunnin edetessä aina vain äimistyneempi siitä, miten herkkä hevonen oikeasti olikaan allani! Ensimmäisessä raviin siirtymisessä poni kyseenalaisti rankasti ohjeistukseni jumittamalla ja kääntymällä kentän keskelle, mutta olin päättänyt että nyt ravataan, piittaamatta siitä mikä suunta oli. Nopeasti tämän huomattuaan Nalle alkoi kulkea uralla reipasta ravia, jonka jälkeen ponista tuli aina vain herkempi ja herkempi.
Kääntyminen toimi loistavasti muistaessani jättää ulkojalan juurtumaan puun lailla kenttään kiinni, ilman turhia puristeluja pohkeella. Nalle kuittasi heti painon sisälle jäämisestä tunkemalla ulos ympyrältä, ja kiitti heti kun korjasin istuntaani.
Hyppelimme pari pienen pientä esterataa, joissa poni oli super kääntyen kolikon päällä ja vastaamalla heti eteenpäin pyytävään apuun. Hypyt tuntuivat aivan hurjan isoilta jos verrataan niitä esteiden kokoon (noin kolmekymmentä senttiä...). Loppuraveissa poni suorastaan liisi eteenpäin, olin hämmästynyt kuinka positiiviselta se vaikutti :D
Nallen askeleet olivat niin erilaiset kuin mihin olin tottunut Eetulla ratsasteltuani.... Ponin käyntikin keinui pehmeästi puhumattakaan laukasta... Oli hauskaa vaihtelua, toivottavasti pääsen useammankin kerran Nallella... :-)

Sunnuntaina menen piitkän tauon jälkeen CR-tunnille Anne Helénille. Tarkoitus oli mennä sinne Eetulla mutta herra parantelee nyt lievää hankosidevammaansa muutaman viikon... Nyt olisi tarkoitus sen ajan käydä noin kerran viikkoon Annella jotta en ihan vinoudu lisää saikun aikana... :-)
Tästä kirjoituksesta tuli nyt hiukan töks, mutta pitkä viikko takana ja tänään sain kuulla tuosta Eetun jalasta, niin ajatus on hiukan hukassa... Mutta eiköhän tää taas tästä :D

2 kommenttia:

  1. Hei, löysin blogisi kesällä ja luen sitä mielelläni. Kirjoitat todella kivasti ja centered riding aihe kiinnostaa minuakin! Sait minulta Beautiful blogger tunnustuksen. Jos viitsit, niin kerro blogissasi seitsemän asiaa itsestäsi ja anna se seitsemälle bloggaajalle! terveisin Pia

    VastaaPoista
  2. Hei, kiva kun tykkäät (: Kirjoittelen mielelläni nuo seitsemän asiaa - laitan eteenpäin myös samalla.

    VastaaPoista