lauantai 4. syyskuuta 2010

Hyvän mielen kirja

c. milla


Pennejä taivaasta ja muita istuntaharjoituksia - näin positiivista ratsastuskirjaa en ole tähän mennessä lukenut. Lainaankin takakansitekstiä, sillä se tiivistää hienosti kirjan tunnelman ja sen hyvän mielen minkä kirjasta saa.

Pennejä taivaasta sopii kaikille, jotka eivät ole täydellisiä sen enempää ratsastajina kuin ihmisinä. Niin kauan kuin hevonen voi hyvin, saat aina pisteitä jo yrittämisestä.

Tuota kirjassa painotetaankin, kukaan ei voi millään olla täydellinen. Ihmiset (ja hevoset!) ovat niin erilaisia, että yhtä virheetöntä, oppikirjamaista kuvaa ratsukosta on mahdoton piirtää. Vaikka Pennejä taivaasta onkin äärimmäisen mieltä ylentävää (ja "pää on vinossa" -tyylisiä paniikkireaktioita lievittävää) luettavaa, ei se silti unohda sitä tosiasiaa, että tullakseen paremmaksi ratsastajaksi saa tehdä paljon töitä. Tai ehkä juuri tämä seikka täydentää kirjaa niin loistavasti.

Nyt fiilistelen ainakin muutaman hetken sitä, etten koskaan voi tulla täydelliseksi. Voin vain tehdä asioita vähemmän väärin, kuten Anne Helén tapaa sanoa.

4 kommenttia:

  1. Toi kirja on aivan loistava, itekkin oon lukenut tuon kokonaan ja saanut korjailtua istuntaani vielä paremmaksi kirjan ohjeiden myötä! :)

    VastaaPoista
  2. En ole vielä itse paljoa päässyt lukemaan mutta lupaavalta vaikuttaa! (:

    VastaaPoista
  3. Olen lukenut kirjan kaksi kertaa kannesta kanteen, ja sitähän lukee kuin hyvää romaania konsanaan. Kirjalle on muuten tulossa ”jatkoa” samoilta tekijöiltä lokakuussa, nimeltään Pieni kauhukauppa :)

    ps. kiitos mainiosta blogista, jatka vain samaan malliin :)

    VastaaPoista
  4. Totta, viihdyttävä lukuelämys kokonaisuudessaan (:
    ...onkin sitten joululahjaidea jo valmiina :D

    Kiitos!

    VastaaPoista