perjantai 8. tammikuuta 2010

-18°C

= ei CR-tuntia tänään. Ärsyttääkö? Ei toki.

Jos olisin alkoholisti, olisin nyt Siwan pihalla "pienessä" hiprakassa, jos tupakoisin, olisin vetänyt kaksi askia muutamassa tunnissa tänään. Mutta koska olen Centered Riding -koukussa, jupisen itsekseni ja luen.

Tanja Kortelaisen sivuilta löytyi loistava kuvasarja kulman ratsastamisesta, mikä ei todellakaan ole niin helppoa kuin alkeistunneilla kuvitteli: "ei se heppa aitaa päin juokse".. Teksti tosin kannattaa muutaman kerran lukea ajatuksen kanssa, sen verran hienoja ja pitkiä sanoja se tuntuu sisältävän.

Samoilta sivuilta lueskelin harjoitusravissa istumisesta - kuulostaapa oudolta. Tätä on ehdottomasti kokeiltava itsekseen seuraavan kerran kun hevosen selässä käväisen (...voi poniparkaa). Sivuilla esiteltiin asia niin, että kun istuinluu nousee hevosen ravin mukana ylös, saman puolen jalka venyy alas ja toisinpäin. CR:ssahan minulle uusi asia oli istuinluilla ratsastaminen ikäänkuin takajalkojen tahdissa ja siten hevosen askeleen kontrolloiminen - istuinluiden liike oli enemmän sivullepäin kuin olin kuvitellutkaan (tässä taas idea mitä voisin myöhemmin käsitellä lisää).

Equstomissa järjestetään näköjään myös Centered Riding -kursseja, erityisesti kiinnostuin estekurssista, jossa kiinnitetään huomiota istuntaan ja hyppyihin mukautumiseen. Myös Luomajärven Hevoskievarissa järjestettävät Mini Wahlbergin kurssit kiinnostavat.

Oikeastaan ei ole ollut yhtään pahitteeksi istua sisällä kun ulkona paukkuu pakkanen. Oma cr-taitoni on kumminkin sitä luokkaa että tunti olisi mennyt keskellä kenttää seistessä korjaillessa istuntaa ja pitkin uraa kävellessä. Onneksi kumminkin koko aika mennään kesää kohti. Silloin on aikaa itsenäisestikin harjoitella enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti